Yleistä, erityistä ja tehostettua tukea

admin

Tänä iltana tuli aimo annos yleistä, tehostettua ja erityistä tukea koulutusasioissa Pohjois-Savon OAJ:n järjestämässä iltakoulussa. Koulutuksen mallimaa on pahasti alamäessä oppimistulosten suhteen, joten tarttis tehdä jotain. Ratkaisuehdotuskin kuultiin: hankehumppa pois ja perusrahoitus kuntoon. Opetusryhmät riittävän pieniksi ja opettajaresurssit tarpeeksi suuriksi.

Paikalla oli useampi kansanedustajaehdokas eri puolueista. Varsin yksimielisiä olimme monista asioista, mutta pientä hajontaa tuli mm. lukiodiplomin osalta. Ehdotetulla lukiodiplomilla voisi korvata yhden palkollisen kirjoitettavan aineen ja se toimisi näyttönä taideaineista tai urheilusta hankituista taidoista ja osaamisesta. Minusta se on erinomainen ehdotus, vaikka osa ehdokkaista näki sen turhana ja lukioon kuulumattomana.