Kirkko muuttuu – vaalit kertovat millä vauhdilla

admin

Suomen evankelisluterilaisen kirkon seurakuntavaalit käydään ensi sunnuntaina 20.11.2022. Vaikka vaaleissa valitaan luottamushenkilöitä paikallisella tasolla, vaalitulos vaikuttaa myös koko kirkon tasolla. Uudet luottamushenkilöt ovat niitä, jotka valitsevat kirkolliskokousedustajat eli ne, jotka päättävät suurista, koko kirkkoa koskevista linjoista.

Kirkon tulevaisuusselonteko Siunauksen signaalit 2022 ennakoi tulevien vuosien suuria teemoja, joissa korostuvat mm. luontosuhteemme ja kestävä elämäntapa. Yksi esiin nousevista teemoista on se, että perheiden monimuotoisuutta ei voi enää ohittaa. Myös vaalikonevastaukset kertovat samaa: yli puolet vastanneista ehdokkaista kannattaa samaa sukupuolta olevien kirkollista vihkimistä. Nykyisistä luottamushenkilöistä vain 35 % kannattaa tätä.

Tulkaa kaikki -ryhmien ehdokkaat Kuopiossa ja muualla Suomessa ajattelevat, että voidakseen täyttää tehtävänsä, kirkon on uudistuttava nykypäivään. Uudistumisen tarpeesta kieliviä merkkejä tulee enenevässä määrin, mutta uudistuksen vauhti riippuu vaalituloksesta. Kirkosta eroamista tehokkaampi protesti tehdään äänestämällä luottamushenkilöiksi sellaisia ehdokkaita, jotka ovat sitoutuneet uudistamiseen. Äänestämättä jättäminen suosii paikallaan pysymistä.

Olen ehdolla Kuopion ev. lut. seurakuntayhtymän yhteiseen kirkkovaltuustoon Kallaveden seurakunnassa numerolla 28. Kallaveden seurakuntaneuvostoon löytyy monia hyviä ehdokkaita Tulkaa kaikki -listaltamme. Tee muutos – äänestä Tulkaa kaikki -ehdokasta!