Estill Voice Training

Estill Master TeacherOlen ollut sertifioitu Estill-opettaja, Estill Master Trainer (aiemmin Certified Master Teacher), huhtikuusta 2015 saakka. Toteutan 3-6 h Estill tutustumisworkshopeja, opetan Estill-pienryhmiä ja annan yksityisopetusta Estill Voice Trainingista suomeksi ja englanniksi. Lisäksi pidän muita koulutuksia ja kursseja mm. kuoroille ja työyhteisöile, joissa hyödynnetään Estilliä. Kaikille avoimista koulutuksistani löydät tietoa yritykseni Maestran sivuilta.

Estill-Voice-Training-horizontal-with-frame-CMYK

Estill Voice Training (EVT) on tutkija ja laulupedagogi Jo Estillin kehittämä malli, jota käytetään äänenkäytön kehittämisessä, laulunopetuksessa, musiikkiteatterissa ja puheterapiassa ympäri maailmaa. Estill ei aseta esteettisiä ihanteita, vaan antaa avaimet monipuoliseen ja terveeseen äänenkäyttöön. Kaiken pohjana on tutkittu tieto äänielimistön toiminnasta ja eri toimintojen vaikutuksesta äänituotantoon. Estillissä yhdistyvät tiede ja käytännön soveltaminen. Estill Voice Training ei kuitenkaan ole oikotie, vaan se perustuu lihasten harjoittamiseen eriytetysti.

Estill Voice Trainingin ydin on Figures for Voice -äänikuviot. Kuvioista kootaan reseptejä, joiden avulla saadaan aikaan erilaisia äänenvärejä ja käyttötapoja eri tarkoituksia varten. Estill Voice Trainingissa harjoitellaan myös kuutta tutkittua ”kvaliteettia” (reseptiä) variaatioineen. Käytännössä ihmisäänen käyttömahdollisuudet eivät rajoitu näihin, vaan lukemattomia erilaisia yhdistelmiä tuotetaan niin äänenkäytön tarpeiden kuin taiteellisten valintojen myötä.

 

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close